Skiskytterne til optiker

Utøverne på landslaget i skiskyting skal nå få tilbud om jevnlig oppfølging av synet hos optiker. Landslagsskytter Tiril Eckhoff har sett dobbelt i flere sesonger, uten at det ble oppdaget at hun har dårlig samsyn.

Som skiskytter må synet være på topp for å prestere maksimalt. Det har ikke vært tilfelle for Tiril Eckhoff (Illustrasjonsfoto: Colourbox).
Innfører synsundersøkelser

Ingen i landslagsapparatet ante noe om synsproblemene til Tiril Eckhoff. Nå tar de grep for å sikre seg mot lignende hendelser i fremtiden, melder NRK.

I høst ble det oppdaget at Tiril Eckhoff har svært dårlig samsyn, etter at hun gikk til en spesialist innen idrett og syn. 

Landslagstrener Stian Eckhoff sier det nå er naturlig at det kommer et tilbud om jevnlig opfølging av synet til landslagsskytterne hos optiker.

Landslagsutøver Synnøve Solemndal sier i oppslaget til NRK at det er mange år siden hun sjekket synet.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært på synskontroll på fire år, men når jeg hører det nå burde jeg vel kanskje tatt meg en tur. Jeg synes det er rart at vi ikke har større tradisjon for å gå til synskontroll når synet er så viktig for oss skiskyttere, men kan hende blir vi for opphengt i små detaljer slik at vi glemmer det som ligger rett foran oss og som kanskje er det viktigste.

Les hele oppslaget hos NRK her