Snart studiestart

Mandag 13. august er det studiestart for optometristudentene på Kongsberg, men mange er allerede godt i gang med forkurs i matematikk. Rundt 100 studenter møter til studiestart. For hver studieplass var det tre søkere i år. Mange står på venteliste. 

Om litt inntar årets ferske optometristudenter undervisningsrommene på Kongsberg (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Fortsatt vekst i søkertallene

Det er 80 studieplasser på bachelorstudiet i optometri, men 100 har fått plass. Det skyldes at det alltid er noen som ikke møter og at det er et naturlig frafall de første ukene.

Rådgiver Anne-Marie Øverland ved Universitetet i Sørøst-Norge opplyser at det var tre ganger så mange søkere til optometristudiet i år enn det er studieplasser.

Det er en økning i antall søkere. Karakterkravene for å komme inn er høyere og antallet søkere som har optometri som førstevalg er åtte prosent høyere i år, sammenlignet med i fjor.

Mange av de som har kommet inn har benyttet seg av tilbudet om intensivkurs i matematikk denne uken.

– I tillegg til å bli bedre skodd i matematikk, er det en fin måte å bli kjent med medstudenter på før de starter for alvor neste uke, sier Anne-Marie Øverland.

Hun har fått flere telefoner de siste dagene fra søkere på venteliste som i det lengste håper å få studieplass.

Neste uke arrangerer Institutt for optometri og synsvitenskap et miniprosjekt for førsteårsstudentene der målet er å bli kjent med hverandre, få en introduksjon til syn og øye, lære om hvordan optometriske målinger blir gjort, samt hvordan tolke og presentere data.

30. august skal Norges Optikerforbund og Synsinformasjon presentere seg for de ferske studentene.