Studentprosjekt i Tanzania

Som en del av praksisen i optikerutdanningen, kan man lage en studentbedrift. Nå er to studenter i full gang med arbeidet i Tanzania, og du kan følge dem på Facebook.

Marina Austad og Ane Alund er godt i gang med arbeidet i Tanzania. (Foto fra Facebooksiden til studentbedriften Easy Vision).
Easy vision

Én optikerforretning på 200 000 mennesker, og fem minutters synssjekk? Det er virkeligheten i Tanzania, der de norske optikerstudentene Marina Austad og Ane Alund nå er på et tre måneders studieopphold. Her jobber de både med synsscreening og med å lage en studentbedrift.

Til sommeren er de ferdig utdannet optikere.

Studentene har laget en Facebookgruppe for prosjektet og oppholdet, og her kan du se hvordan dagene er, i arbeid og fritid.

Å lage en studentbedrift er en av praksismulighetene i optometri har i avgangsåret, og i fjor var det flere studenter som oppholdt seg på Madagaskar. Prosjektet Vision Kit kom til NM-finalen for studentbedrifter.

Skolescreening der man ser tilstander for første gang er noe av det årets studenter i Easy Vision så langt har opplevd i Tanzania.

Du kan følge dem her, på Facebook