Tar du utfordringen?

Retinoskopering er en gammel undersøkelsesteknikk som også tilhører fremtiden. Det mener Fagutvalget i Norges Optikerforbund. De ønsker å sette deg på prøve under Fagkonferansen i Tromsø!

Lene Luraas og resten av Fagutvalget er klare for å sette deg på prøve i Tromsø! (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Fagprat og konkurranse

Gjennom nesten hele lørdagen under Fagkonferansen 2019 vil det være mulig å delta i retinoskoperingskonkurransen. Her kan du treffe medlemmene i Fagutvalget.

– Vi har fått tilgang til et eget rom i nærheten av utstillerområdet. Her vil man etter løpende påmelding loses bort til konkurransearenaen for gjennomføring av selve retinoskoperingen, forteller Lene Luraas. Hun er leder i Fagutvalget.

Studenter stiller opp for utvalget og deltakerne i cycloplegisk tilstand.

– I år, som i fjor, vil det vanke premie til den som retinoskoperer riktigst. En såkalt recoverypack vil komme godt med klokken 9 søndag morgen. Premien deles ut i utvalgets forelesning søndag morgen, forteller Luraas.

Er det flere med riktig svar, trekkes det en vinner. For å stikke avgårde med goodiebagen, må man være tilstede under utvalgets foredrag, som i år tar for seg hele fire reviderte retningslinjer.

– Vi håper på mange ivrige retinoskopister og gleder oss til å slå av en prat gjennom hele Fagkonferansen. Alle medlemmer er velkomne for en prat. Innspill tar vi også imot, sier Lene Luraas.

I neste utgave av Fagtidsskriftet Optikeren, som utgis om en uke, er det også en artikkel om retinoskopets historie.