Vil utrede offentlig betaling

Kristelig Folkeparti (KrF) vil utrede delvis offentlig takst eller betaling for optikertjenester til barn under 18 år. Det bør ikke være lommeboken som avgjør om man går til optiker, sier KrFs helsepolitiske talskvinne Olaug Bollestad. Saken diskuteres på helgas landsmøte i partiet.

Godt syn er viktig for mestring og læring i skolen. Frafall i skolen og lang ventetid i det offentlige er to av argumentene for å se i retning av optiker. (foto: Colourbox)
 


Nyheten om at KrF vil utrede optikers rolle som en del av helsetjenestene for barn kom som en gledelig overraskelse i forbindelse med partiets landsmøte i Trondheim.KrF vil utrede en delvis takst eller betaling fra fiolketrygden for optiker når barn under 18 år henvises til en generell utredning – og henvisningen kommer fra helsesøster, skolehelsetjenesten eller fastlegen. I praksis en offentlig sponsing av undersøkelse hos optiker.Bollestad ønsker blant annet å unngå unødvendig fravær samt redusere hodepine og store muskelspenninger i nakken. Hun viser også til at dårlig syn kan gi uro som gjør at barn ikke får med seg alt som skjer i undervisningen. Dårlig syn kan føre til mange utfordringer, sier Bollestad og poengterer at dersom man tidlig får korrigert synet, kan det gjøre problemet mindre når man blir voksen.Les mer om saken i Aftenposten