Europa trenger optikere

Det blir knapphet på øyehelsepersonell i hele Europa kommende år. Europeisk Diplom i optometri er den riktige måten å posisjonere optikere som den viktigste yrkesgruppen innen primær øyehelsetjeneste, mener presidenten i European Council of Optometry and Optics (ECOO). Bli oppdatert på optikernytt fra Europa i siste nyhetsbrev fra ECOO.

Dette nyhetsbrevet er nettopp sendt ut fra European Council of Optometry and Optics (ECOO). Norges Optikerforbund representerer Norge i ECOO (Foto: Dag Øyvind Olsen).
Europeisk oppdatering

Optometri er nå blitt en lovregulert profesjon i Hellas.

Greske optikere får en rolle som likner på den vi har i Skandinavia, forteller den europeiske optikerorganisasjonen ECOO i sitt nyhetsbrev.

Etter år med hardt arbeid og spenning er lovreguleringen nå på plass. Optikeres yrkesutøvelse vil reguleres av Helsedepartementet. Alle som ønsker å utøve yrket, må være medlem av den greske optikerorganisajonen PAOO.

Optikere får tillatelse til å utføre synsundersøkelser som vi kjenner dem fra Norge, inkludert bruk av diagnostiske medikamenter.

Økt behov

Peter Gumpelmayer, president i ECOO, skriver at Europa vil få vansker med knapphet på øyehelsepersonell i årene som kommer. Behovet for tjenester øker mer enn bemanningen.

Presidenten mener Europeisk Diplom i optometri er den rette strategien for å posisjonere optikere som den viktigste yrjkesgruppen innen primær øyehelsetjeneste.

ECOO-Europeisk diplom  ble anerkjent av EU i 2015 som et dokument for å harmonisere optikerprofesjonene i Europa.

Du kan også bli oppdatert på siste optikernytt fra Tyskland og Polen i nyhetsbrevet. 

Les nyhetsbrevet her!