Fagkonferanse: Barn og syn

Søndag 25. april holdes det digital fagkonferanse i regi av Synsinformasjon og Norges Optikerforbund. Barn og syn er hovedtema. Her blir det nyttig og variert program for landets optikere.

Illustrasjonsfoto (Colourbox)

Aktuelt program

Mens selve generalforsamling i Synsinformasjon og landsmøtet i Norges Optikerforbund avvikles digitalt fredag 23. april, blir fagkonferansen en endagskonferanse to dager senere, søndag 25. april.

Det blir heldagsprogram fra klokken 09:00, som avsluttes med å kåre NM-vinner i optometri 15:30.

I løpet av det meste av dagen er det barn og syn som står i fokus. Amblyopi, behandlingsbriller, stønadsordning fra NAV, utdrypping av barn første gang og andre gang er noen av temaene.

Et viktig mål er å gjøre det enklere for optikere å ta seg av barn på en god måte faglig i forhold til Folketrygden og forstå hvordan andre kolleger tenker, sier fagsjef Hans Torvald Haugo i NOF.

Barn som du møter på ditt eget synsprøverom.

Representanter fra NAV vil informere om stønadsordninger.

Hilde Pettersen presenterer hovedfunn fra sitt mastergradsprosjekt om utdrypping av barn – noe hun fikk Sølvretinoskopet for beste mastergradsprosjekt for i 2019.

Gro Horgen Vikesdal tar for seg amblyopi og hva som er viktig å gjøre når briller skal foreskrives til barn, og hvordan barn bør følges opp av optiker.

Informasjon om programmet for fagkonferansen 2021 kommer på vår nettside, i Optikeren og programmet sendes på epost.