Ferie uten briller og linser..

Det er ikke alle som passer like godt på brillene på ferie, og noen mister kontaktlinser som er vanskelig å få erstattet. I avisene har det i sommer vært flere historier om hvor store problemer som kan oppstå når synshjelpemidlene plutselig blir borte.

(Illustrasjonsfoto: Pressebilde, La Dolce Vita)
Hvor ble de av?

Den mest dramatiske historien er det Line Larsen fra Alta som forteller til avisen Altaposten. Hun opplevde at bagasjen forsvant på veien fra Finnmark til Tyrkia. Og i stedet for å ende opp i Alanya, havnet kofferten i svenske Arlanda (Stockholm). Problemet ble så stort fordi hun tilbragte nesten hele ferien i Tyrkia før hun fikk kofferten levert på hotellet – og i den lå dagslinsene hennes.

Hun gikk i flere dager med samme linser.

– Jeg forsøkte å finne linser i Side, byen der vi bodde, men fikk beskjed om at det kunne jeg bare få i nabobyen.Lene fikk hjelp av den lokale optikeren, og fikk til slutt tak i dagslinsene hun bruker hjemme.

Det var først halvannen dag før hun skulle reise hjem at kofferten med kontaktlinsene dukket opp. Så lærdom man kan ta av dette er å alltid ta med kontaktlinsene i håndvesken når man skal på tur, og ikke sende de i bagasjen.Journalist Truls Horvei i Haugesunds Avis er en mann med en egenskap mange kan kjenne seg igjen i – en som alltid legger fra seg brillene, uten å huske hvor de var..  For Truls har dette blitt dyrekjøpt erfaring, bokstavelig talt.

På vei hjem fra sommerens ferie på Mallorca, mister han brillene sine. Avinor finner dem ikke. Dermed bærer det til optikeren, han bestiller samme type som sist (og journalisten har reservebriller).

Mistede briller dekkes ikke av forsikringen, forteller forsikringsselskapet. Men så dukker brillene opp, klemt mellom bilsetene. Dermed sitter journalisten igjen med to par gode, identiske blå briller fra optikeren – pluss reservebrillene. Og selv om en kollega mener han strengt tatt ikke trenger de nye brillene, er Horvei uenig. Han er tross alt notorisk distre, og fæl til å glemme brillene sine – som så mange av oss.