Forbedrer foto i Optikeren

Redaksjonskomiteen i Optikeren har hatt foto-workshop med fotojournalist Kaia Means. Hun ga gode tips til å ta bedre bilder som alle kan ha nytte av.

Belysning har mye å si for hvordan et portrettfoto blir. Denne gullskjermen gir Irene Lohne et varmt lys i ansiktet. Bak kamera er Kristin Seland Agustsdottir. (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Lys og varme

Foto er svært viktig i et tidsskrift. I Optikeren er det mange bilder av mennesker, portretter, bilder av optikere i jobb og på fagkonferanser.

Det kan være en utfordring å få spennende bilder.

Derfor har redaksjonskomiteen nå deltatt i en foto-workshop med Kaia Means. Hun har jobbet som fotojournalist hele livet, og har også formell kompetanse i faget.

For å forbedre portretter ga hun råd om å rydde bort støy i bakgrunnen. Gjør bakgrunnen enklest mulig. Et alternativ er å gjøre bakgrunnen uskarp.

Kaia Means er opptatt av å bruke lys på mange vis, og ved hjelp av øvelser ble komiteen bevisste på hvor viktig lys er og hvilke effekter det kan gi. 

Å få objektet til å gjøre noe, kan gi mer spennende portrettfoto. Å gå nærmere enn du tør kan gi gode bilder. Det kan det også dersom du velger en annerledes vinkel enn den opplagte.