God jul med Optikeren

I årets siste utgave av Fagtidsskriftet Optikeren er det tilbakeblikk på NOFs 75 år, koronaåret 2020 og butikkåret 2019 med bransjetall. Og fremtidsblikk på hvordan optikere kan jobbe enda klokere.

I Drammen har smitteverntiltakene vært strenge de siste ukene. Optikeren har besøkt flere butikker og tatt pulsen på hvordan det er på jobb. Her fra Synsenteret Drammen (Foto: Mihai-Gabriel Puscasu)

Fortid og fremtid

Desemberutgaven av Optikeren bærer preg av at 2020 virkelig har vært et annerledesår. Siden mars og nedstengingen har året stått i omstillingens tegn. Vi møter optikere i fire forretninger i Drammen og en i Fredrikstad som forteller om sine opplevelser.

Du blir oppdatert på nyheter: Politisk arbeid med barnebriller, fremdrift av kampanjen Gjør kloke valg og status på neste års landsmøte og fagkonferanse.

Vi har møtt NOFs tidligere leder Sigrid Midtbø Storkås i sin nye jobb der hun arbeider med døvblinde og vi ser tilbake på forbundets 75-årige historie. 

Studenter skriver i Optikeren og faglig kvalitet på optikere i Nord-Europa er tema for en av våre fagrelaterte artikler.

Vi presenterer bransjetall for optikerbransjen 2019. Her har vi noen presiseringer: c)optikk har 170 butikker (ikke 188 som det står i artikkelen og nevnt i figur 6). Gjennomsnittlig omsetning per forretning i c)optikk blir da 5770, ikke 5270 (Figur 4). Og i figur 10 på side 16 er c)optikk ved en inkurie benevnt som IC C-Optikk. Vi beklager dette.

Bli oppdatert på bransjenyheter, annonser fra leverandører, kjeder og stillingsmarkedet, les kronikk og leserbrev – og løs kryssordet i julen! Det har allerede kommet inn flere svar!

Siste utgave av Optikeren kan du også lese her, i PDF