Historisk avslutning på Raumyr

For aller siste gang var høyskolebygget på Raumyr fylt av optikere i bunad. Nå er en epoke over. Bachelorstudentene og masterstudentene fikk onsdag sine diplomer og er på vei ut i jobb. I august er det studiestart i nytt bygg i sentrum av Kongsberg.

 
 

Høytidelig dag

Stolthet, glede, ydmykhet, smil og klump i halsen. Følelsene er mange og gode på den høytidelige studieavslutningen for studenter, lærere og nærmeste familie. 

Dekan Heidi Kapstad ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold ba de nyutdannede optikerne om å være synlige, og å huske på at man kan gjøre en forskjell for medmennesker hver dag. Hun ba dem også om å ikke stivne i yrkeslivet, men å fortsette å utvikle kompetansen.

Styreleder Sigrid Midtbø Storkås i Norges Optikerforbund sa at studentene har valgt et fantastisk yrke-

– Du sitter på kunnskap som har betydning for mennesker, vær stolt av den kunnskapen og bruk den til beste for andre.

Hun var også opptatt av ansvaret man har som optiker som helsearbeider, om å ta valg og avgjørelser som er til pasientens beste. 

– Ingen forventer at dere fikser alt. Vi blir gode på det vi holder på med. Søk kunnskap, spør en kollega og bruk Norges Optikerforbunds kliniske retningslinjer, oppfordret hun.

Representanter for studentene holdt også taler. Anette Johansson sa alle burde gjøre seg opp noen tanker om hvilken type optiker man skal være. Hun fremhevet det gode samholdet i klassen, og sa de har vært lærevillige helt fra starten av. Det har vært et krevende studium med mye teori og mye praksis, og der det skjer noe hele tiden.

På vegne av masterstudentene sa Erle Hortense Veim at det er viktig med påfyll av kunnskap, at hun vil anbefale masterstudiene til andre optikere, selv om noen nesten angret underveis i studiet. Nå er alle veldig glad for å ha kommet seg gjennom, og flere har planer om å fortsette med å ta doktorgrad.