Inn i øyets univers

På fagkonferansen til Norges Optikerforbund i slutten av april kan du bli med en av verdens fremste eksperter på en nyttig reise i øyets indre. Professor Sherry Bass er invitert av hovedutstiller Optos til å holde foredrag om «Retinal Abnormalities: When to Monitor and When to Refer»

Illustrasjonsfoto: Sammensatt visningsbilde hentet fra Optos sine nettsider
Hva er normalt?

Som optiker treffer du hver dag pasienter med med synsproblemer, men hva om problemet kan ligge andre steder, og behovet ikke dekkes av briller eller kontaktlinser?

Å vurdere retinale strukturer, hva som er normalt, og hva som ikke er det, er blitt mer vanlig å måtte forholde seg til som optiker.

Med teknisk utstyr som kan kan gi bilde av netthinnen på forskjellig måte, for eksempel et digitalt vidvinkelbilde som dekker nesten hele netthinnen, trengs god kunnskap.

Professor Sherry Bass er undervisende professor og kliniker på SUNY College of Optometry i New York. Hovedutstiller Optos byr på et svært spennende foredrag med henne under fagkonferansen der hun blant annet skal se på abnormaliteter og patologi, sentrale og perifere patologier, og hva er egentlig et normalt bilde av netthinnen?

Hun vil også snakke om hva bilder i ultravidvinkel kan tilføre, og hvordan man håndterer det man ser, illustrert med ulike kasus.

Programmet til årets fagkonferanse i Kristiansand 22.-24.april sendes ut sammen med Optikeren 17. februar. Samme dag åpner påmeldingen.