Nytt studieår i gang

Nær 100 ferske optometristudenter er nå i gang med Bachelor-utdanningen sin. Kongsberg er blitt en internasjonal studentby, med studenter fra hele 54 land.

Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge holder velkomsttale til studentene på Kongsberg sist uke (Foto: HSN/Flickr)
Mange optikerstudenter

Av de 150 som ble tilbudt studieplass på Bachelorutdanningen i optometri, møtte hele 98 opp til studiestart sist uke. Om det ikke er ny rekord, er det tett på!

Erfaringsmessig er det et frafall av studenter spesielt de første ukene, men også gjennom studiet. Målet er å ende opp med 60 fiks ferdige optikere om tre år!

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var enda en gang tilstede under den høytidelige åpningen av studieåret på Kongsberg sist onsdag. Han holdt tale, og la vekt på at å studere, det handler om noe mer enn å forberede seg til arbeidslivet.

– Kritisk tenking, og det å stille spørsmål er viktig i alle fag. 

Det var 600 nye studenter som ble tatt varmt imot, og til sammen er det nå 1400 studenter på Campus Kongsberg, som holder til i Krona. 

Ferske Kongsberg-studenter kan laste ned en ny app på mobilen. Her er nyttig informasjon om studiestedet samlet, og appen er utviklet av nåværende studenter.

Se oppslag fra HSNs nettsider her