Nyttig trafikkdag

De fikk tåket ned synet til lovlig grense for bilkjøring og demonstrert ulike synsfeil. Trafikklærer-studentene som sist uke fikk undervisning i trafikk og syn av NOFs Trafikkutvalg ga svært positive tilbakemeldinger.

OptikerTina Wammer underviser kommende trafikklærere i Stjørdal (Foto: Privat)

Gode tilbakemeldinger

Temadagen om trafikk og syn er en årviss tradisjon. Arrangør er Synsinformasjon og Trafikkutvalget i Norges Optikerforbund.

Målet med dagen er at trafikklærer-studentene ved Nord Universitet, Stjørdal, skal bli bedre trafikklærere etter å ha få opplæring og tankevekkere om synsfunksjonen.

– Vi fikk svært positive tilbakemeldinger fra studentene. De syntes det var en fin og lærerik dag og at de satt igjen med nyttig informasjon som de kan bruke i hverdagen som trafikklærere, forteller optiker Tina Wammer – en av kursholderne.

Hun forteller også at det ble holdt en Kahoot på slutten av dagen som viste at studentene hadde fulgt godt med på forelesningene.

I løpet av dagen ble det holdt foredrag om synsutfordringer i trafikken og hvordan man kan se om andre ser dårlig. Studentene ble så delt inn i fire grupper med praktiske demonstrasjoner av blending og redusert synsskarphet.

De fikk prøve seg bak rattet og føle hvordan det er å kjøre bil med redusert visus.

Kurset ble holdt av trafikklærer Rune Rodahl og optikerne Holgeir Klausen, Anne Marit Hegge og Tina Wammer.