På programmet i oktober

Oktober er en særdeles aktiv måned med mye på «optiker-kalenderen». Les mer om en del av det som skjer her!

Leder Sigrid Midtbø Storkås i Norges Optikerforbund snakker med optikerstudenter på Karrieredagen 2016. Det skal hun også gjøre i år, den 18. oktober. (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Syn på kalendaren!

Det er gode muligheter for faglig fordypning og for å bidra til å sette synsproblemer på dagsorden i oktober. Her er en oversikt over noe av det som skjer i inn- og utland:

6.- 9. oktober er det stor samling i Paris, da den kjente brillemessen Silmo feirer sitt 50-årsjubileum. Her dreier det som om mote, produkter, nyheter og innovasjon – og det skal kåres vinnere innen en rekke ulike produktkategorier. Oppkjøpere, og designinteresserte optikere kommer fra hele verden den første helgen i oktober.

Les om Silmo Paris her

9. oktober holder Specsavers sin Clinical Conference på Gardermoen. Konferansen er åpen for alle optikere, uavhengig av kjede, og den gir etterutdanningspoeng (NOFEP). Påmeldingsfristen er gått ut, men du kan registrere deg på venteliste.

Les om Clinical Conference her

11.-14. oktober er det klart for American Academy of Optometry, som i år holdes i Chicago. Her er det et imponerende stort fagprogram, og norske optikere er alltid til stede for å få påfyll og en «stor» opplevelse. Du kan fremdeles melde deg på! 

Les om American Academy of Optometry her

 

12. oktober: Verdens synsdag er alltid andre torsdagen i oktober, og i år er det 12. oktober. Her kan du bidra ved å lage et en markering på ditt arbeidssted. Innsamlede midler gjennom Norges Optikerforbund og Synsinformasjon går til Moldovaprosjektet. Mer informasjon om dette vil komme i en egen utsendelse.

13.-15. oktober holdes det kontaktlinsekonferanse i Sverige, eller mer presist: Kontaktlinskongressen 2017, arrangert av den svenske kontaktlinseforeningen. 

Les om kongressen her

18. oktober arrangerer Synsinformasjon karrieredag for alle optikerstudentene på Kongsberg, i samarbeid med Norges Optikerforbund. Her får også potensielle arbeidsgivere mulighet til å vise seg frem for fremtidens optikere. I sammenheng med karrieredagen skal det også holdes styremøte i NOF, og her deltar også leder av forbundets råd, utvalg og komiteer i en fellessamling som inkluderer medietrening.

24.-26. oktober går Kongsberg Vision Meeting av stabelen, tre dager til ende med tema syn, lys og læring

Les om Kongsberg Vision Meeting her

28.-29. oktober er det danskenes tur. Da holdes Dansk optometri- og kontaktlinsekonference i København

Se programmet for konferansen her

Det var alt!