Seminar om personvern

25. mai trer en ny lov om personvern i kraft. Den får konsekvenser for optikere, som samler og lagrer informasjon om enkeltindivider. Onsdag holdt Synsinformasjon seminar for sine medlemmer om de nye personvernreglene.

Daglig leder Per Kristian Knudsen i Synsinformasjon orienterte for et fullsatt styrerom i SIs lokaler i Oslo onsdag (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Skaff deg oversikt!

Personvernreglene er omfattende, og det er viktig å skaffe seg oversikt over alt du lagrer av opplysninger som kan knyttes til enkeltpersoner. 

For alt man lagrer av informasjon, skal det finnes en hjemmel for å lagre nettopp dette. Helsepersonelloven er med på å regulere hva som kan lagres, sammen med eksplisitt og utvetydig samtykke fra den det gjelder.

Daglig leder Per Kristian Knudsen i Synsinformasjon og advokat Trygve Nodeland orienterte representanter fra optikerkjedene om de nye personvernreglene denne uken. 

Det er viktig for alle optikervirksomheter å ha oversikt over hvilke personopplysninger som blir behandlet.

Alle virksomheter som samler inn eller bruker personopplysninger skal ha oversikt over hvilke personopplysninger det er snakk om, hvor de kommer fra og hva som er det rettslige grunnlaget for behandlingen. Sørg for å ha en slik oversikt. Det er et krav som gjelder også etter dagens lov.

Den nye forordningsteksten finner du på Datatilsynets nettsider

Klikk her for å lese mer hos Datatilsynet

Les også gjerne artikkelen om personvern som stod på trykk i Optikeren 5:2017