Stein Bruun takker av

I 36 år, helt siden Fagtidsskriftet Optikeren så dagens lys, har Stein Bruun vært en aktiv deltaker i redaksjonskomiteen. Nå takker han for seg, og det ble markert på møtet i komiteen tirsdag.

Fra venstre: Gaute Mohn Jenssen, Inger Lewandowski, Maria Jahr, Stein Bruun, Per Kristian
Mange milepæler

Fagtidsskriftet Optikeren så dagens lys i 1980, og helt siden starten har Stein Bruun vært med i redaksjonskomiteen. Nå har han blitt takket for den formidable innsatsen av kollegaer i redaksjonsonskomiteen og Norges Optikerforbund. Bruun trekker seg nå tilbake fra redaksjonskomiteen – men vil bidra til innhold i bladet også i kommende utgaver.

Godordene kom fra mange hold da hans innsats for bladet og Norges Optikerforbund gjennom flere tiår ble markert i NOFs lokaler i Oslo tirsdag. Ingen har vært aktive i forbundet så lenge som Stein Bruun, og få har satt så tydelige spor som ham.

75-åringen har deltatt i produksjonen av 226 utgaver av Optikeren, og han har skrevet over 350 artikler. Han er hedret med både gullmerket og Hommerstadprisen fra Norges Optikerforbund, og har skrevet både historiebok og bok om kontaktlinser. Dessuten har Stein Bruun skrevet en rekke artikler i andre publikasjoner. Han har sittet i styret til NOF og vært medlem i spesialistgodkjenningskomiteen.

Stein Bruun er en mann med stor kunnskap, god teft og et særdeles klokt hode. Norges Optikerforbund og Optikeren er svært takknemlig for innsatsen denne optikeren har lagt ned for faget og fellesskapet.

Se bildeserie på Optikerens Facebookgruppe