Virusfrykt stopper Mido

Til helgen skulle verdens største optikkmesse feiret sitt 50-årsjubileum i Milano. På grunn av frykten for coronaviruset er Mido-messen utsatt til ubestemt dato i mai eller juni. I Italia er fem personer døde og 200 har fått påvist smitte av viruset.

Mido har mange attraksjoner. Her fra messen i 2017 (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Alvorlig i Italia

Coronaviruset blir betegnet som en helsekrise i Italia. Det er fordi ingen av pasientene som er undersøkt og behandlet for coronaviruset har vært i Kina nylig. Det jaktes på et annet opphav i landet og situasjonen er uoversiktlig.

Tidligere har det blitt informert om at messen skulle stenge sin Asia-paviljong siden kinesiske utstillere ikke kunne delta fysisk. I helgen tok Mido-ledelsen den tunge avgjørelsen om å avlyse messen kommende helg. 

Målet er få stablet en ny Mido-messe på bena i slutten av mai eller første halvdel av juni.

I en pressemelding fra Mido skriver de at «We cannot honestly think of celebrating our 50 years when the world – and our contry now in particular – is experiencing such an international crisis».

Med sine nær 60 000 forventede besøkende og 1300 utstillere er Mido verdens største og mest innflytelsesrike optikkmesse.